Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руска връзка: Историята за следващия ни посланик в Украйна няма край

25 юли 2024, 08:29 часа • 3114 прочитания

"Руска връзка е по-скоро наратив, който съвсем съзнателно се прокарва" - това заяви спряганият за посланик в Украйна Петър Танев.

По думите му, той действително е имал връзка с човек в Русия, с който обаче "идеологическите му пътища" се разделили отдавна. Танев направи обяснението, след като стана ясно, че е бил предлаган за посланик в Украйна от Мария Габриел, но в крайна сметка не е бил одобрен: Мария Габриел е предложила Петър Танев за посланик в Украйна, но процедурата не е завършена докрай - защо?

"За мен хора в България спряха процеса - Украйна и посолството нямат нищо общо с това, заяви Танев пред bTV. Според него, дейността на сина му, Петър Танев-младши, също е повлияла, защото "не се вписва в удобното определени". Кой е Петър Танев-младши, припомнете си: Руснаци с българска кръв: Да обичате Путин не е русофилия, това е русофобия (ВИДЕО)

Името на Танев за посланик изкочи поради новината, че Николай Ненчев може да стане представляващ България в Украйна. Сега Петър Танев беше категоричен – скандалът вреди на двустранните ни отношения с Украйна, казусът се следи много внимателно, включително от неприятелски държави като Руската федерация.

Още: Богдан Богданов: Отказах на Петър Танев пост, защото имах оперативна информация

"Анализаторите" неглижират

Нидал Алгафари се оказа поредното познато по екраните лице, което обясни, че това си е типичен нашенски скандал. Случвало се навсякъде по света.

По-важното обаче е, че за такива неща се разбира случайно, а не защото правителството ни има комуникационна стратегия, която е предвидима и обяснява какво се случва. Но добрата новина е, че хората се научиха да живеят без държавата, затова няма криза в икономиката.

Още: Румен Радев се ядоса, че Николай Ненчев ще ни представлява в Украйна

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес