Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разобличаващ филм за "Исторически парк" беше свален от YouTube заради удар с авторски права

21 октомври 2024, 11:49 часа • 3384 прочитания

Заради претенция за авторски права филмът на Любомир Жечев за "Исторически парк" беше свален от YouTube. Това казва самият автор във видео, което публикува в личния си профил във Facebook.

Става въпрос за т.нар. strike - при публикуване на съдържание в YouTube всеки засегнат на тема авторски права може да оспорва, но такова оспорване може да бъде обжалвано. В 90% от случаите такива "strike"-ове падат, но процедурата е по-тромава - а Жечев се закани да си търси правата в съда.

Произведението е 2:45 часа, като до днес (21.10.24) сутринта беше налично за свободно гледане в YouTube. Филмът разказва историята на "Исторически парк", чието лице е лидерът на "Величие" Ивелин Михайлов - вътре има множество интервюта с хора, свързани или които са били свързани с проекта.

Още преди премиера на филма, която беше в НДК, Любомир Жечев се оплака, че има натиск срещу него филмът да бъде спрян. Самият Ивелин Михайлов коментира темата - по думите му, акционери в парка поискали така, те взели решение и той нямал нищо общо с него: Икономическа полиция за хора, искащи да гледат филм за "Исторически парк": Ивелин Михайлов коментира (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес