Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радев: В Народното събрание проникват тежкокорумпирани фигури с вълчи апетит

07 септември 2024, 12:25 часа • 8514 прочитания

"В Народното събрание проникват тежкокорумпирани фигури с вълчи апетит да се разпореждат с държавните ресурси и със съдбата на българите". Toва заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Раднево. Той присъства на тържественото отбелязване на 60-годишнината от обявяването на Раднево за град.

Още: Ясна е датата на предсрочните парламентарни избори

ЦИК да следи стриктно Изборния кодекс

По думите му в момента партии и лидерите им са се съсредоточили да представят красиви проекти и програми, да, те са важни. Но същите тези са се снишили и не смеят да се позиционират по този фундаментален обществен проблем", каза Радев.

Иначе Радев очаква Централната избирателна комисия да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс. Тя е отговорният орган, но трябва да бъде подпомагана от правителството, посочи Радев .

"Тук вече не става въпрос само за някакви вътрешнопартийни драми и за предизборна кампания, а за съдбата ни като държава. Ясно е, че ако едно общество продължава да се отнася с безучастие и да се снишава пред явните безобразия - то е обречено на разпад", каза още президентът.

Още: Радев: Компроматната война вкара България в задънена улица

 

 

 

 

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес