Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата разследва Любомир Жечев за филма му за "Исторически парк" (ВИДЕО)

21 октомври 2024, 17:12 часа • 1524 прочитания

"Дами и господа, включвам се, за да ви информирам, че има досъдебно производство за финансова измама срещу мен. Прокуратурата във Варна разследва, проверява или там каквото прави - по какъв начин са събрани парите за направата на филма за "Исторически парк", дали няма някаква форма на измама.", това съобщи Любомир Жечев в своя Facebook профил преди минути.

Той обясни, че Йоан Запрянов от "Капитал" го е информирал за започналото разследване. Журналистът се е свързал с варненската прокуратура, за да разбере защо хора, които са си купили билети за филма, са били разпитвани. "Аз съм схемаджията с филма, който съм направил, а не ония, дето взимат пари на ръка и правят какво ли не...", завършва в последното си видео Жечев.

Сваляне на филма

По-рано днес стана ясно, че филмът е свален от YouTube заради удар за авторски права: Разобличаващ филм за "Исторически парк" беше свален от YouTube заради удар с авторски права.

Произведението е 2:45 часа, като до днес (21.10.24) сутринта беше налично за свободно гледане в YouTube, но в момента може да се гледа само в платформата Vimeo.

Филмът разказва историята на "Исторически парк", чието лице е лидерът на "Величие" Ивелин Михайлов - вътре има множество интервюта с хора, свързани или които са били свързани с проекта. Още преди премиерата на филма, която беше в НДК, Любомир Жечев се оплака, че има натиск срещу него филмът да бъде спрян. Самият Ивелин Михайлов коментира темата - по думите му, акционери в парка поискали така, те взели решение и той нямал нищо общо с него.

Още: Блокираха страницата на Любомир Жечев, след като сравни двете ДПС-та с двете ЦСКА-та (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес