Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Преврат се извършва срещу Пеевски: Цонев разкри ще има ли нова партия

18 юли 2024, 08:28 часа • 7328 прочитания

Преврат се извършва, когато се сваля легитимно избрано ръководство. Извършва се преврат срещу Делян Пеевски. Това каза Йордан Цонев в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Цонев: Пеевски е първият председател на ДПС, който не е посочен от Доган

Той обясни, че не са водили разговори за нова партия. „Концентрирани сме към това накъде ще продължи ДПС – дали може да се сложи край на този конфликт. Няма да ме чуете да кажа лошо срещу почетния председател Ахмед Доган и за неговия принос в ДПС“, каза Цонев.

„Щеше ми се този конфликт да не беше започвал. Той започна нелепо и защо кръга около Доган го изтълкува, че е срещу него“, заяви депутатът.

Попитан имало ли е предварителна подготовка за случващото се Цонев отговори, че не е имало никаква подготовка. „Играта със сайтовете ми е дълбоко непозната“, добави той.

ОЩЕ: Елена Йончева взе страна в конфликта Пеевски - Доган

„Защо тези хора да са хора около Догна, а ние да не сме? Защо аз да не съм около Доган? Всички сме хора около Доган. Аз 20 години съм до него“, каза Цонев.

На въпрос защо застава зад Пеевски, Цонев обясни, че Пеевски е извадил от изолация ДПС. „Седнахме на масата на разговорите в предишния парламент, свършихме много полезни неща. Влязохме реално в политическия живот. И сега, когато това се случи, оповестихме, че ще подкрепим първия мандат. Оповестихме го и на срещата с президента радев. И изведнъж, нито Доган се е обадил, пристига Джевдет Чакъров и казва, че почетния председател е наредил да се гласува против“, разказа той.

„Макар и колективните органи да заседават, да вземат решение, се случва каквото каже почетния председател“, каза той.

ОЩЕ: Още един депутат мина в лагера на Доган

„В обръщението на Доган аз не бях назован. Това, че не съм подкрепил негово решение, не значи че съм срещу Доган. Това, че оставам в екипа на Пеевски означава, че подкрепям неговото управление“, обясни той.

Според него в момента Пеевски води битка срещу „хората, които хората не искат, срещу апарата, който е омръзнал на хората".

„Нека да разграничим Доган от хората, които в момента са около него. Ако през годините те са забогатявали на гърба на ДПС, ако има данни за това, нека всички разберат. Понякога лидерите слушат определени хора, които не им говорят добре", каза  народният представител.

"Ако е писано Пеевски да разчисти терена, ще го разчисти", допълни Цонев.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес