Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Премиерът разясни каква е ролята на Пеевски в "сглобката" (ВИДЕО)

04 октомври 2023, 16:16 часа • 2619 прочитания

Министър-председателят Николай Денков отговори на въпрос каква е ролята на Делян Пеевски в некоалицията. Той даде пример с вчерашната среща с миньорите, за която обяви, че правителството ще пусне пълен запис. 

"Ще видите, че всъщност г-н Пеевски по отношение на самите решения, няма някакво особено отношение, но когато някои хора от ИТН и от „Възраждане“ взеха да правят шоу и да викат, той ги подисциплинира. Аз като академично лице нямам тези навици. Помогна в това отношение. Много важно е, че г-н Аталай беше там“, каза премиерът. ОЩЕ: Парламентът одобри споразумението на кабинета с енергетиците (ВИДЕО)

Денков отговори и на твърденията на "Възраждане", че се е държал като секретарка на Пеевски с думите: "Да ви приличам на секретарка". 

Вотът на недоверие на "Възраждане"

 

"От самото начало тези хора изобщо не се грижат за енергетиката. Ако се грижат за енергетиката, трябваше да са заедно с нас.  ОЩЕ: "Възраждане" започват консултации за вот на недоверие

Той отговори и дали има притеснения, че този вот на недоверие ще мине в зала. "Какво да ви кажа. Аз трябва да си гледам работата като премиер. Какво ще реши Народното събрание е работа на народните представители", добави още Денков. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес