Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Представители на протестиращите поискаха „ВОЛЯ“ да внесе от тяхно име проектозакон за лустрацията

04 септември 2020, 11:25 часа • 3390 прочитания

Близо час отдели лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки, за да разговаря с представители на протестиращите. Те споделиха, че имат готови текстове за проектозакон за лустрацията и поискаха ВОЛЯ да го внесе от тяхно име.

Зам.-председателят на НС пое ангажимент парламентарната  група да обсъди предложенията и евентуално да ги обедини и с идеите, които ВОЛЯ вече лансира- като например тази да има само един мандат за всички на високи постове в държавата, включително и за президента.

Протестиращите го разпитваха за битката с картела в горивата, за позицията на ВОЛЯ за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията, за оценката му за протестите и блокадите, за акцията на Росенец и много други.

Младежите поканиха Веселин Марешки на среща в най-скоро време, на която да зададат всички въпроси, които ги вълнуват.

„Българският народ е разделен и то по вина на президента, който размаха юмруци на площада. Аз съм на страната на тези, които са против блокадите и нарушаването на правата на милиони българи”, каза още Марешки. Той подчерта, че всички симпатизанти на ВОЛЯ през последните дни категорично са изразили позицията си партията по никакъв начин да не партнира на БСП и ДПС. Това е и една от причините депутатите да се съгласят да тръгне процедурата по обсъждане на проекти за нов основен закон.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес