Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП “Единение”: Корупционни схеми смазват българското земеделие

05 юни 2024, 19:23 часа • 1449 прочитания

Да отглеждаш храната си е изключителна привилегия, на която можем да се радваме като страна с богати природни ресурси. Нашата почва, климат, води, позволяват на фермерството да процъфтява до размери обезпечаващи не само нуждите на цяла Европа. Такава позиция изказват от ПП "Единение":

България е с потенциал да бъде производител и водещ износител на най-вкусните плодове и зеленчуци на балканите. Ние сме с потенциала да се наредим до страни като Италия и Франция, заради автентичната си кухня и изобилие от вкусове, прекрасно кисело мляко, което е несравнимо богатство!

Да, но настоящата пазарна икономика отваря врата за стока със спорно качество, която задушава местното производство. Къде са българските фермери в картината ако властта задържи неморалното си, престъпно управление? Затънали в безпорядъка на безхаберието! Това ли искаме за страната си?

Още: Партия "Единение" ще се бори за гласовете на разочарованите (ВИДЕО)

Допускането в страната на отровни плодове и зеленчуци се дължи на ниския процент на изследване на границата при Капитан Андреево.

Какво е решението?

"България е отговорна пред своите граждани да прави значително повече проверки на вноса. Ние настояваме за 100% покритие", категоричен е Иван Христанов.

Стимулите към фермерите от своя страна, са подадената ръка, от която те се нуждаят, за да заемат своето място на пазара. Да си припомним, че точно Иван Христанов, увеличава инвестиционните средства за фермерите с 4 милиарда лева!

Още: Заявка за национална, не за квартална партия: Иван Христанов в "Отговорите" (ВИДЕО)

В този ред на мисли, партията изготви конкретни решения, които да стимулират фермерите да се грижат за земята, превръщайки богатството и в достъпна вкусна храна, която да ни прославя. Перспективата за българското земеделие е водеща при възприемане на дългосрочни действия.

ПП “ЕДИНЕНИЕ” предвижда програма за поливно земеделие с увеличаване на обработваемите площи от 250 000 на 2 000 000 дка. Този стратегически подход ще ни изведе като водещи производители. В допълнение се предвижда реализацията на 300 000 дка оранжерии с изграждане на оранжерийни центрове с геотермално отопление и пълна поддържаща инфраструктура. Какъв по-добър ход в посока България да бъде водещ износител редом до отличниците в сектора за ЕС?

Новаторството на лидера на ПП “ЕДИНЕНИЕ” залага на развитие на качествената и вкусна регионална кухня и вина с наименования за произход и географски указания като марка за разпознаваемост на България, в съвместни програми на местните общности, бизнеса, Министерство на туризма и Министерство на културата. Чрез насочване на обществения и държавния интерес към домати, праскови, рози, череши, мляко, месо и други традиционно силни направления, в които България може да гони лидерски позиции на световния пазар.

Пълно представяне на България на всички международни изложения, както и подпомагане на отделни производители със собствени изложбени площи е още една важна точка, която би подобрила позициите ни, защото какво се случва, когато притежаваме най-ценното, но така и то не достига до другите?

Още: Иван Христанов за новата партия: Не сме взимали хора от други формации, нямаме и спуснати отгоре лица

"България е разпознаваема, автентична, невероятно богата на вкусове страна, която може да покори света не само с приказното си розово и лавандулово масло. Всеки стрък отгледан тук е богатство, ето защо за мен е основен приоритет сектора земеделие да разцъфти", споделя Иван Христанов.

Още една силна програма е „Моят фермер“ включваща изграждане на фермерски пазари във всички общински центрове за продажба на местни фермерски храни от малки и семейни ферми. Само силната връзка на доверие между клиентите и производителите, може да създаде условия за засилено производство на местно и регионално ниво. Тази програма е свързана с националната профилактична програма, инсинераторите, граничния контрол, фалшивите фермери с вносна продукция и др., ограбващи българското земеделие. ПП “Единение” залага и на намаляване на административната тежест за фермерите. В разгара на сезона напомняме за огромния принос на всички земеделци и пожелаваме богата реколта!

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес