Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП-ДБ: Проблеми с бюджета няма, някой плаши населението (ВИДЕО)

10 април 2024, 11:36 часа •
Реклама

Проблеми с държавния бюджет няма, проблем с фискалния резерв няма. Издадохме държавата в отлично финансово състояние - с 9.9 млрд. лв. резерв. Това каза депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев пред медиите в парламента във връзка с акцията в неговите офиси.

"Случва се това, което президентът ни даде като заявка. Продължава се комуникацията, с която се опитва да се плаши населението, че държавата ще фалира", каза Сабрутев. Според него отговорността как ще продължи да се развива държавата е на служебния кабинет.  

Фискалният резерв, когато Борисов е сдал властта

От своя страна Мартин Димитров обърна внимание, че когато Борисов е сдал властта фискалният резерв е бил с 50% по-нисък от сега. "всичко това са фалшиви новини, които идват дали от ГЕРБ, дали от Румен Радев", заяви още Мартин Димитров. ОЩЕ: Борисов е доволен, че Спецов остава в НАП (ВИДЕО)

Може ли да има проблем?

Георги Ганев също коментира, че проблем няма, но може да има, ако държавата бъде натоварена с разходи. Той обясни, че в момента всъщност още не са събрани всички приходи, които трябва да дойдат след направените разходи. "Няма нищо ново в това, няма нищо изненадващо. Ние сме леко изненадани, че това се проблематизира. Според нас с определени политически цели и мотиви", добави Ганев. ОЩЕ: "Продължаваме промяната" с официална позиция за фискалния резерв на страната

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес