Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП-ДБ отказа на ГЕРБ, няма да участва в преговори за правителство

17 юни 2024, 12:46 часа
Реклама

"Продължаваме промяната - Демократична България" няма да участва в преговорите за съставяне на правителство с мандата на ГЕРБ. Това става ясно от позиция, в която от коалицията отклоняват поканата на партията на Бойко Борисов за разговори този следобед. Срещата им трябваше да се проведе днес от 15 ч.

Реклама

"Уважаемо ръководство на ГЕРБ, благодарим за отправената покана от днес за днес", започва отговорът на коалицията, след което е затвърдена позицията, че тя няма да участва в преговорите за съставяне на правителство.

Като аргумент от ПП-ДБ изтъкват "волята на избирателите", като обещават, че ще бъдат "силна проевропейска опозиция, която ще се бори с всеки опит за корупция и отклоняване от европейския път на България". Още: Йотова: Всичко е в ръцете на ГЕРБ, надявам се на диалог

"В 50-тото Народно събрание ПП-ДБ ще има конструктивно поведение и ще подкрепя националните приоритети и стратегическите цели на България, които са заложени в нашата програма. Смятаме, че вашият подход няма как да доведе до управление, което да работи в интерес на страната", заявяват от ПП-ДБ.

Припомняме, че до момента коалицията е единствената политическа сила, която категорично е отхвърлила участие в управление с ГЕРБ. Още: Радан Кънев не вижда бъдеще за коалицията ПП-ДБ в сегашния ѝ вид

Припомняме, че президентът Румен Радев свика по-рано днес на първо заседание новоизбраното 50-о Народно събрание на 19 юни 2024 г. (сряда).

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес