Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

“ПП-ДБ няма да участва в преговори с ДПС”: Денков прати писмо на Пеевски

10 юли 2024, 11:48 часа • 2651 прочитания

ПП-ДБ са отказали преговори с ДПС за втория мандат. Това става ясно от писмо на председателя на групата им в парламента акад Николай Денков, изпратено до Делян Пеевски. 

Причината

Причината за това е, че в поканата и в предизборните изявления на Пеевски са липсвали ключови приоритети като върховенство на закона, борба с корупцията,  реформи в съдебната власт, в регулаторите, система за провеждане на честни конкурси и пълноправно членство в Еврозоната и сухопътен Шенген. 

"Смятаме, че Вашият подход няма как да доведе до управление, което да работи в интерес на страната и да възстанови доверието на избирателите в институциите. Заедно с ГЕРБ, вие предизвикахте предсрочните избори, сега е Ваша отговорността за създаване на правителство", посочва Денков. ОЩЕ: Повечето партии, даже и фикусът в 50-ия парламент, не вярват да има кабинет (ВИДЕО)

Какво ще прави ПП-ДБ?

В писмото си Денков заявява, че ПП-ДБ ще бъде опозиция в 50-ия парламент, като ще подкрепа нционалните приоритети и стратегическите цели на България, които са заложени в тяхната програма. 

От формацията заявяват още, че ще се борят с всеки опит за корупция и откроняване на България от европейския й път. ОЩЕ: Денков: Може да говорим с ДПС, ако Пеевски бъде премахнат

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес