Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП-ДБ и "Възраждане" настояват за оставка на вътрешния министър заради пожарите (ВИДЕО)

18 юли 2024, 11:51 часа • 632 прочитания

ПП-ДБ и "Възраждане" настояват за оставка на вътрешния министър Калин Стоянов заради пожарите, стана ясно от техни изявления пред медиите. 

"Любимият министър на Пеевски" не се справя

ПП-ДБ многократно са искали вътрешният министър да си ходи, като пожарите са още един техен аргумент срещу него.  Явор Божанков обърна внимание, че никога досега не е се случвало цяло село да гори.  "Касае се категорично за лоша организация, не за липса на средства. Ако можеше пожар да се спре с частни гардове от "Делта гард", сигурно щяха да са го спрели. Напротив, МВР има ресурса, категорично се касае за лошо управление от страна ръководството на МВР", смата депутатът. 

Депутатът от ПП-ДБ коментира, че "любимият министър на г-н Пеевски Калин Стоянов" разполага с достатъчно ресурс, тъй като последният редовен кабинет на акад. Денков е осигурил 169 млн. лв. по Оперативна програма "Оклан среда" за закупуване на 385 специализирани автомобила за борба с горски пожари. Той обърна внимание, че и във фонда за пътна безопасност има над 300 млн. лв., похвално е, че са проведени поръчки, закупени са автомобили за "Гранична полиция". 

Костадинов иска цялото правителство да си ходи

Костадинов поиска и оставката на Димитър Главчев и цялото правителство. "Пожарите се локалиизраха за часове, не за седмици. Къде е армията в момента", попита Костадинов. ОЩЕ: Село Воден е в пламъци, хората се евакуират (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес