Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Полезни идиоти", "Няма да ви взривят вас, има по-лесни начини": Гешев обижда депутатите

16 април 2024, 14:22 часа • 2005 прочитания

Изслушването на бившия главен прокурор Иван Гешев пред комисията "Нотариуса" не минава особено гладко. Причината е, че Гешев не спря да обижда и напада политиците. Той обаче сподели пред депутатите от комисията, че му е супер забавно. 

"Вие, г-н Гешев, сте във форма, днес", обобщи ситуацията Гроздан Караждов от ИТН.

Дори се стигна до там Никола Минчев да попита Гешев дали вече е политически анализатор, тъй като той се изказа по някои актуални политически теми. 

Нарече ПП-ДБ "полезни идиоти"

"Единственият смисъл от днешното събеседване или седянка е вие да си направите пиар, защото сте в педизборна кампания", започна своето изложение Иван Гешев. 

Той дори се обърна към председателя на комисията Никола Минчев, като заяви, че от "Продължаваме промяната" са ги използвали в ролята на полезните идиоти.

"Накрая ви изплюха и накрая ще се молите в следващото Народното събрание да участвате някъде да вземете някоя троха. Много забавна история. Мислите, че постигнахте нещо, а те ви използваха", каза Гешев. 

В контекста на днешния празник той дори обвини депутатите, че са направили Конституцията "мръсна дрипа". "Не знам дали вие ще празнувате, аз не съм празнично настроен", посочи бишвият главен прокурор. ОЩЕ: "Засяга се правната сигурност": Прокуратурата с позиция срещу промените в Конституцията

На свой ред Никола Минчев му каза, че не е негова работа как работи комисията и парламентът.  "Да не се връщаме към работата на ръководената от вас институция по времето, когато я ръководехте вие", предупреди го Минчев. 

"На следващо място - благодаря ви за изложението. обърках се кой точно прави предизборна кампания", заяви депутатът от ПП-ДБ, визирайки политическия проект на Гешев. ОЩЕ: Гешев за пудела и пачките: Най-високо в мафията стоят политиците (ВИДЕО)

"Няма да ви взривят, има по-лесни начини"

В рамките на заседанието Гешев успя да се скара и с Маноил Манев от ГЕРБ. Всичко започна с думите на Гешев, че някои седят в скута, пият кафе, а депутатите питат него дали Борисов ръководи държавата, след като "През нощта е маха външния министър, защото не слуша и за да не влезе Борисов в "Магнитски", заяви Гешев. 

"Нещо се притеснихте за г-н Борисов, ще ви се кара после", каза Гешев на Манев. 

"Не никак се, не се притесних", обяви Манев. Той изрази недоволство, че Гешев е написал в социалната мрежа, че се е изправил "пред политическия боклук".

"Как съм го написал като съм тук. Някой се разпозна ли?", отвърна му Гешев.  

Манев му обърна внимани, че никой досега не си е позволил да го обижда.

"Ама то няма смисъл, защо да ме обиждате. Нямате причина", отново отвърна Гешев. Според него споменаването на Борисов е предизвикала шок в депутата от ГЕРБ. "Няма да ви взривят вас, има по-лесни начини", добави Гешев.

Мартин Божанов - Нотариуса

Гешев отрече да има някакво отношение към Мартин - Нотариуса. "Тъжно е да бъде разследван умрял човек, но е безопасно и за това го правите. Логичният въпрос е някой да попита кой го е убил", заяви Гешев. По думите му Мартин Божанов е измамник, който си служи с имена.

Той бе категоричен, че не познава Мартин Божанов.

Според него има един случай, за който е поискал да се изиска информация, защото съди Атанас Славов за клевета. 

Става въпрос за случай, докато Гешев е бил заместник главен прокурор и колата му е била проследена до адреса, на който живее и накрая се оказало, че това е направено от шофьор на Божанов, който е задържан.  Според него няма как случаят да не е документиран в НСО, а в Първо районно ще се уточни периодът, в който това се се случило. 

"Ако това смятате, че това е индикация за близки връзки с един треторазряден измамник?", каза Гешев.

Той уточни, че има много по-сериозни групи за влияние от тази на Мартин Божанов. Гешев добави, че няма да цитира нито Петров, нито ще споменава ВАС и търговските отделения, където по думите му става въпрос за милиони левове. ОЩЕ: "Нито съм го чувала, нито съм го виждала": Галя Георгиева отрече да е част от клуба на Нотариуса

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес