Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеевски призова партиите да не подаряват държавата на Путин (ВИДЕО)

20 юни 2024, 10:32 часа

Съпредесдателят на ДПС Делян Пеевски призова партиите да не подаряват държавата на Путин.

Реклама

Думите му бяха в контекста на казуса с избора на председател на Народното събрание. Припомняме, че вчера кандидатурата на ГЕРБ в лицето на Рая Назарян не беше подкрепена. ПП-ДБ призоваха първата сила да си търси мнозинство и да въведе ред в хаоса, а ГЕРБ обявиха, че не отстъпват от кандидатурата на Назарян и че традицията повелява първата сила да излъчи председател. 

Пеевски: Нека колегите да излязат от транса

"Нека всички колеги да излязат от транса, който са, да разберат, че рушим държавата, да бъдем отговорни към хората. Парламентът трябва да тръгне. Дали ще има правителство или не - е тема след това. Да се извърви конституционната процедура по мандатите, ако не се случи - има избори. Нека си извървим нещата, да се опитаме да направим едно нормално евроатлантическо правителство, да запазим пътя на България, а не да я подарим на Путин", каза Пеевски. 

По думите му, ако това не се случи, подаряваме страната си на Путин. ОЩЕ: ПП-ДБ няма да правят компромиси: ГЕРБ да си осигурят мнозинство и ред в хаоса (ВИДЕО)

Оказван ли е натиск над "Величие"

На въпрос дали е чувал за оказван натиск върху "Величие" да изберат Рая Назарян за председател на Народното събрание, Пеевски отговори:

"С това шоу не съм чувал нищо, което се случва в парламента, с тези несериозни работи, които се случват. Тези хора си правят предизборната кампания. Не мога да проумея как се руши България пред очите ни".  ОЩЕ: Втори рунд: Депутатите ще се опитат да си изберат председател

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес