Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеевски обвини президента, че бави служебния кабинет, за да сложи хора на Копринков (ВИДЕО)

07 август 2024, 10:31 часа • 1113 прочитания

"Държавният глава трябва да си свърши работата, а не да се опитва да се разбере с някой от домовата книга какви министри ще сложи на касиера му от Труд Николай Копринков. За това се бави държавният глава", каза един от председателите на ДПС Делян Пеевски пред медиите в парламента. 

Според Пеевски президентът се опитва да изнуди някой, за да махне Калин Стоянов, за да може да върне някой като Рашков или Демерджиев, да назначи главен секретар на МВР, да вземе електронното управление.

ПП-ДБ се върнали при "баща си"

"Както знаете, Киро, Асен и Ники-Мики му целунаха обратно пръстена на кръстника. Наясно сте - че се върнаха при баща си, като малки кученца, които се бяха отделили от кучкарника", каза Пеевски.

Той коментира и слуховете, че се готви преврат срещу Рая Назарян. Според него ПП-ДБ са се върнали при президента, козируват му и правят тайни срещи, но по думит е му са се провалили да свалят Назарян.

"Уплашиха се от публичността. Нали знаете, че имаше тайни срещи, с автомобили, прехвърляния, криене в офиса на Христо Иванов", коментира Пеевски. Той дори твръди, че партийни лидери са били возени, като зелки и са били събирани през гаражи, за да отидат на тези срещи. ОЩЕ: "Игра на собствени източници": Слух и "твърдо не" за нов сценарий на ПП с Рая Назарян

Кой спира избора на нов главен прокурор

Пеевски обърна внимание, че се вкарва Законът за съдебната власт в парламента, защото по думите му ПП-ДБ искат да спрат избора на нов главен прокурор. Председателят на ДПС смята, че сегашният главен прокурор е удобен на"Мистър Кеш". "Ще извадя справка колко потулени разследвания има срещу тези хора", закани се Пеевски. ОЩЕ: Денков: Истинският въпрос днес е може ли да има ГЕРБ без Пеевски

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес