Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеевски командва в ГЕРБ над Борисов: Предполагам, че да - Джейхан Ибрямов

22 август 2024, 08:31 часа • 8485 прочитания

Всички тези неща, които се случват с мои колеги, включително с мен, е резултат от компроматната война на Делян Пеевски. Това заяви зам.-председателят на ДПС и организационен секретар на движението Джейхан Ибрямов.

Ибрямов обяви, че "заявява категорично" - разпоредено било на кметове от ГЕРБ да притискат членове на ДПС да не участват в публични органи на съответните общини. Явно, че става от групата на Пеевски, каза зам.-председателят на ДПС, според когото Делян Пеевски може да разпорежда директно в ГЕРБ без Бойко Борисов. Попитан изрично дали смята, че Пеевски казва какво да става в ГЕРБ през главата на Борисов, отговорът на Ибрямов пред БНТ беше: "Предполагам, че да".

Същевременно "ДПС Доган" няма проблеми с ГЕРБ, според Ибрямов – имало постоянен контакт с народните представители на партията на Бойко Борисов по различни теми.

Още: Илхан Кючюк: И една среща не минаваше, без Пеевски да благодари на Доган (ВИДЕО)

Ибрямов каза и друго – че сега Президентството било единствената легитимна държавна институция що се отнася до държавните процеси.

В Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС ние имаме мнозинство, заяви Ибрямов, който избегна да отговори дали там Ахмед Доган има мнозинство от 14:10 гласа. Зам.-председателят на ДПС обясни, че шестима членове на ЦОБ са изхвърлени от бюрото и не отрече, че на срещата на 20 август е имало надежда да дойдат поне 16 души (за да има кворум). Попитан не трябва ли да има решение на други органи в парията за изключване от ЦОБ, Ибрямов заговори как предстоят заседания на "събранието" на Движението. Криза в ДПС няма, Делян Пеевски не е тема (на заседанията на ЦОБ), каза още Ибрямов. Той уточни, че говори за "автентичното ДПС".

"Делян Пеевски е изключен. Самият факт, че той се инати след като почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган му поиска оставката, е друг въпрос", каза Ибрямов и увери, че и официално "ще стане" изключването на Пеевски от партията.

На изричен въпрос как ще се яви ДПС на избори, организационният секретар на ДПС обяви, че няма как да има "две ДПС. Марката "ДПС" е запазена". И добави, че според социологическо проучване на "Галъп" "добре че на Делян Пеевски му дадоха 2% като рейтинг на политически лидер".

Още: "С Калин Стоянов Пеевски показа кой е онбашията": Веселин Стойнев с прогноза за две ДПС-та на вота (ВИДЕО)

Ибрямов и компроматите

Джейхан Ибрямов категорично отрече, че имало нещо нередно, защото ползвал джип "Рейндж Роувър". В различни медии, считани през годините за близки до Пеевски, се появи информация как този джип бил част от разследване за източване на ДДС и корпоративен данък. Ибрямов призна, че ползва джипа, но и настоя, че си има съответните документи за това – и посочи, че всъщност Делян Пеевски се хвалел как решил зърнената криза в България преди време.

Още: Диагнозата на Пеевски

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес