Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Павлова си иска скъпите винетки, ще обжалва решението на съда

15 юли 2016, 12:48 часа • 2869 прочитания

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова не се отказва и ще обжалва решението на Върховния административен съд, с което по-скъпите винетки бяха обявени за незаконни. Това стана ясно от съобщение на ведомството до медиите.

"След запознаване с мотивите и диспозитива на съдебното решение на Тричленния състав на Върховния административен съд Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще се възползва от законното си право и ще обжалва решението пред Петчленен състав на съда в предвидения от закона срок", пишат от министерството.

Те уточняват, че решението на Тричленния състав на ВАС не е окончателно, поради което Постановлението на Министерския съвет за тарифата за винетните такси остава в сила.

"То не е отменено и цените на винетките са действащи и валидни, предвид, че решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване", допълват от ведомството.

Припомняме, че преди месец от Агенция пътна инфраструктура (АПИ) обявиха, че за тях хипотеза новата цена на винетките да бъде обявена за незаконна не съществува. Тогава инж. Лазар Лазаров изключи изцяло варианта какво се случва, ако съдът все пак отмени цената на винетките. "Същото можем да си говорим, ако Луната падне на Земята", подчерта пред Нова телевизия по онова време Лазаров, който смяташе дискусиите за несъществени.

Той така и не отговори какво ще стане при съдебно решение в ущърб на АПИ и ще връща ли агенцията пари, ще важат ли винетките за определен срок и въобще какво ще се случи.

Днес, 15 юли, репортер на Actualno.com се опита да се свърже с Лазаров за коментар, но секретарката му обяви, че е на среща и няма възможност да коментира решението на съда.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес