Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пак не тръгна делото за премахването на Пеевски като съпредседател на ДПС

25 октомври 2024, 14:32 часа • 808 прочитания

Софийският градски съд отново не даде ход на делото за отписването на Делян Пеевски като съпредседател на ДПС.

Причината са подадени жалби от лицата, които при предното заседание поискаха да бъдат включени като трети лица и им беше отказано. Още: За Делян Пеевски отвътре: Николай Бареков започна да говори

Очаква се произнасяне на Върховния касационен съд първо, но жалбите са в процес на администриране, което е пречка за даване ход на делото. Следващото заседание ще е на 15 ноември в 12 часа.

Историята

Припомняме, че съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров внесе молба в съда, с която се иска вписване на промените в обстоятелствата по партидата на политическата партия, приети от Централното оперативно бюро. Както е известно, с тези производства се занимава Търговското отделение на съда. Още: Етническият вот ще стане граждански и ДПС ще загуби от това: Говори доц. Георги Лозанов (ВИДЕО)

В рамките на войната, на 27 август от ДПС-Доган съобщиха, че Пеевски е освободен като съпредседател на Движението за права и свободи. А решението било взето на заседание на Централното оперативно бюро (ЦОБ) – тясното ръководство на формацията. Бе обявено, че са отстранени и други знакови представители на ръководството на ДПС, свързани с Пеевски, включително зам.-председателите Йордан Цонев, Станислав Анастасов, Искра Михайлова, Халил Летифов.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес