Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Отчето", "Киселината", "Тавата": Нов списък с имена и региони за купуване на гласове (СНИМКИ)

21 октомври 2024, 11:18 часа • 1450 прочитания

Нов списък с потенциални купувачи на гласове, съдържащ 163 имена и прякори, бе публикуван от "Българските елфи".

Това е четвърта част от мащабната информационна кампания, която организацията провежда съвместно с депутата Ивайло Мирчев. Всички стотици евентуални дилъри и организатори на купен и контролиран вот си приличат по едно - свързаността им с Делян Пеевски и "ДПС - Ново начало", според твърденията на публикуващите данните.

Още: "Това трябва да го каже МВР. МВР нищо не прави": Кучетата си лаят, купуването на гласове върви

"Видях прякорите в този списък и се вбесих. Вбесих се само от мисълта, че подобни хора, с тези прякори могат да определят бъдещето на България под вещите напътствия на Пеевски. Ние ще си свършим политическата работа - още днес ще пуснем сигнал по списъка на елфите, остава хората да излязат в неделя и да гласуват", споделя Мирчев.

Според "Елфите" въпросния списък съдържа имена на хора на различни нива - "хилядници, стотници и десетници", съответно спрямо броя гласове, които трябва да купят. "Престъпници от различен клас - от собственика на Делта гард, през обикновени рекетьори, сутеньори, лихвари, дребни престъпници, измамници от високо национално и регионално ниво. Събираме и проверяваме информацията си много внимателно. Хората в първия ни списък от 200 купувачи на гласове, както и представения сега от 163 души са проверени, сверени и с данни налични в МВР, сигнали за престъпления и данни от различни организации", пишат "Елфите" и обещават още много разкрития, свързани с политическото влияние на санкционирания по закона "Магнитски".

Още: "ГЕРБ - Ново начало": Отново цензура над иронична страница във Facebook, от ГЕРБ отговориха (СНИМКИ)

Снимка: БГНЕС

"Отчето", "Тавата" и "Киселината"

Споделеният детайлен файл с имена на потенциални купувачи и данни за регионите е наличен в Телеграм канала на организацията. В списъка личат прякори като "Митко Каратиста", "Айсберга", "Лисицата" и "Киселината". Подобно на първите три списъка, които взривиха публичното пространство, но не впечатлиха особено нито МВР, нито прокуратурата, сега отново има и по-екстравагантни прякори като "Певачката", "Лукавия", "Отчето", "Тавата" и дори "Барако Обама".

Сред посочените в списъците е и бившият министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който е сред кандидатите за депутати на ДПС-Пеевски - логично обаче има въпроси към авторите на списъка дали могат да свидетелстват пред съда с данните, които публикуват и т.е. дали са достоверни. Десетки са кандидатите за народни представители в цялата страна, които усилено купуват гласове по регионите и от висотата на присъствието си в листите, твърдят още "Българските елфи". В таблиците присъстват както потенциални купувачи на гласове за формацията на Пеевски, така и за ГЕРБ - вижте пълния списък ТУК.

Припомнете си и предишните скандални разкрития в статиите ни:

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес