Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Обиждаха цинично дамите: "Величие" ще искат наказания за депутати от "Възраждане"(ВИДЕО)

21 юни 2024, 12:26 часа

"Величие" ще искат наказания за депутати от "Възраждане", тъй като използвали цинични обиди към дамите от групата на партията. Това обяви лидерът на новата формация Николай Марков пред медиите в парламента. 

Реклама

Марков добави, че обидите към дамите от парламентарната група не са за пред микрофоните. "Става въпрос за много цинични и обидни квалификации. Правят го мощно, което е много просташко поведение", обясни той. 

По думите му, ако ги атакуват политически, нямат проблем, но ако е лично, нещата излизат извън контрол. 

"Величие" са "за" наркотест в парламента

"Ще подкрепяме абсолютно всички решения, които са в полза на българските граждани", припомни позицията си Марков.

Според него преди малко се е появила идея за тест за наркотици в Народното събрание. "Ще го подкрепим това нещо в зала", увери той. ОЩЕ: Лидерът на "Величие" не положи клетва: Николай Марков обясни защо не се закле (ВИДЕО)

Не е сърдит на Борисов

Лидерът на "Величие" не се сърди на Борисов, че му е отказал среща. "Поисках среща с единствения, който носи политическа отговорност - г-н Борисов. Исках да бъда запознат с това какви намерения имат да се управлява държавата. Той отказа среща с мен. Не му се сърдя, разбира се, той има право. Кажете какво да подкрепим? Трябва да подкрепим нещо, което не знаем какво е", разсъждава Марков. 

Той обаче каза, че днес с лидера на ГЕРБ са се здрависали в парламента, но не са разговаряли. 

Марков отговори и на въпрос какво ще е поведението на партията, ако третият мандат отиде в ИТН, като според него няма логика в това. 

"Не виждам защо трябва да отива в ИТН, защото ние сме с 1.5% разлика. Защо да не дойде при нас ние да го направим този експертен кабинет от "Величие", каза още той. ОЩЕ: Депутат на „Величие“ заговори за натиск върху Николай Марков

Компроматите

След като вчера Марков обяви, че е закъснял за клетвата на парламента, защото му е оказван натиск от представители на три партии и са му показали  компромати, днес той отказа да продължи темата. 

"Не искам да умират хора. Ако някои неща получат публичност, особено такива, каквито са манипулирани, може някой човек да не издържи", смята лидерът на "Величие".

По думите му всеки компромат е заплаха не само за конкретния човек, а за неговото семейство. "Трябва да има граници. Компроматът за това е създаден да уязви. Не всеки човек има психика да го издържи", добави още Марков. ОЩЕ: Заплашвали го с компромати: Николай Марков закъснял вчера, защото го тормозели три партии(ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес