Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

26 април 2024, 13:21 часа • 1901 прочитания

Гасихме два пожара едновременно - единият в сектор "Земеделие" заради споразумението за изплащане на средствата по т.нар. "украинска помощ", където ще изплатим 300 милиона лева до 15 май, а вторият беше с миньорите, за които предвидихме също 250 милиона лева до края на годината.

С тези думи служебният министър-председател Димитър Главчев откри днешното заседание на служебния кабинет. Той визира двете срещи, които проведе правителството с представители на земеделския сектор и с представителите на Мини "Марица-Изток".

"Още при приемането на мандата за служебно правителство, поехме и ангажимент освен основната ни задача – да проведем честни избори, да решаваме и неотложните проблеми на българските граждани", обобщи Главчев.

Още: Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

"Обобщаващото и в двата случая е, че можем да използваме сентенцията: "Можеш да излъжеш много хора за кратко време, малко хора за дълго време, но всички и завинаги няма как да ги излъжеш" - това е ситуацията през тази седмица", каза Главчев.

По думите му отпуснатите милиони няма да повлияят на бюджета и няма да се стигне до повишаване на бюджетния дефицит.

"Остават си нашите цели за Еврозоната през 2025 г. Продължаваме с усилията, които полагаме и няма как да тупаме топката да правим протоколни срещи. Държим темпото с целия екип, с който работим", каза още Главчев.

Още: Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес