Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова остава председател на БСП. Конгресът не прие оставката й

22 януари 2022, 16:35 часа • 8201 прочитания

50-ият Конгрес на БСП не прие оставката на лидера си Корнелия Нинова и така тя остава начело на партията. Това решиха делегатите на закрито заседание в съботния следобед.

Гласували „За“ оставката на Нинова бяха 164. Близо три пъти повече бяха тези от тях, които гласуваха "Против" оставката - 415, а 20 гласуваха с „Въздържал се“.

По време на обсъждането самата Нинова е излязла от залата.

Новината бе очаквана, след като стана известно, че около 500 от над 900 делегати искат да се гласува на Нинова вот на доверие, а не оставката ѝ.

Основният й опонент за поста - Крум Зарков определи, че сърцето на социалистическата партия са нейните симпатизанти и избиратели, но мозъкът ѝ са събралите се в залата делегати:

„Не трябва да си заравяме главата в пясъка, а трябва съвсем спокойно да отворим процедура, на която различни кандидати да изложат своите тези, своите виждания, своите идеи и в крайна сметка партията да реши пътят, по който ще поемe", подчерта Зарков.

По време на речта си пък самата Нинова изтъкна ниското доверие на хората в политиката и в институциите у нас и си постави задача да върне политиката на полето на идеите. Тя обширно представи своята версия за изборните загуби на БСП, а какви са те - ВИЖТЕ ТУК!

Още: Витае ли духът на Тодор Живков - вижте реакции и коментари.

 

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес