Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова няма да ръководи и парламентарната група на БСП

14 юни 2024, 18:04 часа • 4832 прочитания

Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова няма да ръководи и парламентарната група на партията. Това става ясно от съобщение на сайта на социалистите.

В него се казва, че политическият съвет на "червените" е решил председател на групата да е Георги Свиленски. Негови заместници ще бъдат Христо Проданов и Иван Ченчев, а секретар - бившият земеделски министър Иван Иванов.

Драгомир Стойнев ще бъде предложен за зам.-председател на парламента - на мястото на Кристиан Вигенин, който става евродепутат.

Така направената подредба означава, че Нинова ще бъде само редови депутат в 50-ото Народно събрание. Утре ще се проведе Национален съвет на БСП, който следва да приеме оставката ѝ и да определи неин заместник. Още: Нинова тупа топката: Спор в БСП кога да е Пленумът, който да й вземе главата

Припомняме, че по-рано тази седмица Нинова подаде оставка като лидер на БСП. Причината - поредният слаб изборен резултат на социалистите. На предсрочните парламентарни избори те достигнаха ново абсолютно дъно в електоралната подкрепа и загубиха 74 357 гласа спрямо предишния вот, което се равнява на четирима народни представители.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес