Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Николай Хаджигенов: Конкурентът на Румен Радев е Лозан Панов

05 октомври 2021, 08:33 часа

Стана битка, но иначе Румен Радев трябваше да се бие сам със себе си на президентските избори. Конкурентът на Радев е Лозан Панов. Това заяви адвокат Николай Хаджигенов от коалицията "Изправи се. БГ. Ние идваме" (ИБГНИ) пред БНТ. 

Реклама

Проф. Анастас Герджиков освен, че ще измие срама от очите на ГЕРБ, от него няма никакъв смисъл, кръгла нула в политиката, като Цецка Цачева. Борисов ще загуби изборите, защото го е страх, категоричен бе Хаджигенов. 

В края на седмицата ще се събере управителния съвет на гражданското сдружение, но самият Хаджигенов би искал да види дебат между Румен Радев и Лозан Панов. Хаджигенов ще вземе решението сам за себе си, след като види дебата за президентските избори. 

"Румен Радев не направи нищо смислено срещу Иван Гешев. Той не трябва да подписва указа на Иван Гешев", коментира Хаджигенов, според когото кандидатите за президенти трябва да застанат зад правосъдността в страната. 

Според него ГЕРБ продължава да кадрува и да назначава калинки. ГЕРБ никъде няма да се върнат. Дори да приемем, че ГЕРБ ще спечелят предсрочните парламентарни избори, те ще останат едно черно петно в нашата история. Ако трябва ще ходим на нови избори. Какво лошо има в изборите?, запита Хаджигенов. 

Според него единствено ГЕРБ се крият зад гражданския комитет, който издигна ректора на СУ "Свети Климент Охридски" проф. Атанас Герджиков за президент. ИБГНИ няма да издигни кандидат за президент, защото е безсмислено, а гражданската коалиция е малка и яростна. 

Във връзка с морала и за почтеността в политиката, Хаджигенов заяви, че това е като дъвчащ бонбон, който лепне по зъбите, говорейки само за това. Единствените хора, които са крадливи са ГЕРБ и ДПС. ИБГНИ ще продължат там, откъдето са оставили предишното Народно събрание - правосъдна реформа, промени в НПК. Хаджигенов уточни, че ИБГНИ няма да сключат никакво споразумение с "Продължаваме промяната", ако в мотивите им няма съдебна реформа. 

ИБГНИ ще вложат повече усилия в парламентарния вот, но ще участват активно и на президентските избори. ГЕРБ все още мърдат, но трябва да съберем пръстите си в юмрук, за да ги ударим още един път, подчерта Николай Хаджигенов в заключение. 

Още: Коалицията "Изправи се.БГ! Ние идваме!" е под въпрос

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес