Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Николай Денков: Без Пеевски и неговите послушници в управлението (ВИДЕО)

15 октомври 2024, 11:43 часа • 533 прочитания

В Овча купел в София се запознах с човек, подал сигнал в прокуратурата през 2021 г. за отнемане на семейния му бизнес по време на кабинета "Борисов 3". Дошли, взели му ключовете и го изгонили. Проверявам защо 3 години няма развитие. Този случай е само една илюстрация на факта, че прокуратурата много често не работи за хората. Това написа във Facebook бившият премиер и кандидат за депутат от "Продължаваме промяната" Николай Денков.

"Например, разработи се 3 г. след сигнала на Кирил Петков за скандалните заеми от ББР към Гайтански-Вълка. Защото едва сега Пеевски и Доган, чийто човек е Гайтански, се скараха. А преди дни ББР беше оглавена от компрометиран министър от кабинетите на ГЕРБ, Ивайло Московски", допълва той.

По думите му прокуратурата още спи за източения половин милиард за ремонти на язовири, възложени от държавната „Монтажи“ при кабинета "Борисов 3". "Язовирите още не са ремонтирани. Но за шеф на ДКК, под чиято шапка е „Монтажи“, беше назначен дългогодишен кадър именно на “Монтажи”, Донко Узунов", пише Денков. Още: Денков посочи с какъв различен фокус ПП-ДБ иска да направи живота ни по-добър

От "Продължаваме промяната" припомнят още, че бившият кмет на Варна и настоящ общински съветник от ГЕРБ Иван Портних е обвинен от Европрокуратурата за измама, свързана с рибарското пристанище Карантината. Според разследването такова пристанище не е съществувало към момента на подаване на заявлението за финансиране от ЕС. "Бойко Борисов обаче широко го промотира с лично посещение през 2018 г., докато е премиер. Щетите за бюджета на ЕС от схемата се оценяват на около над 5,5 милиона лева, за националния бюджет - на над 1,3 милиона лева. Тези средства можеха да се инвестират в хора и в проекти за подобряване на живота в региона. Когато става въпрос за Портних, докато Европейската прокуратура работи, българската спи", допълват от партията.

"Прокуратурата спи при многобройните сигнали от транспортния бранш за изнудване на шофьорите да ползват задължително пограничните паркинги, които се държат от Размиг Чакърян - Ами. Има частен монопол върху трафика по границите, а на входа на държавата цари хаос и корупция. Докато Пеевски и Борисов финансират предизборните си кампании от монопола на мафията по границите, бизнесът страда", категорични са от ПП. Още: Николай Денков: ГЕРБ-СДС искат да сложат паузата и нещата да останат, както бяха през 2020 г.

Те припомнят и решението на Върховния административен съд, с което бяха върнати на частната фирма на Ами "Евролаб" сградите на ГКПП "Капитан Андреево", известни като "златната лаборатория" - без право на обжалване. 

Денков от своя страна добавя, че на фона на всичко това Висшият съдебен съвет с изтекъл мандат се кани да избере замесения в скандала "Нотариуса" Борислав Сарафов за главен прокурор. 

"Съгласни ли сме да няма справедливост и в следващите 7 години? "Правосъдие за всеки" организират протест във вторник от 18 часа. А на 27 октомври са изборите, на които решаваме дали ще оставим държавата на „джуджетата“ и бухалките, или ще се събудим за промяна. Още: Николай Денков: Имаме идея за премиер в следващ редовен кабинет

Можем да имаме високи доходи, качествено и достъпно здравеопазване и образование, така че децата и внуците ни да искат да живеят в България. Условието е - без Пеевски и неговите послушници под каквато и да е форма в управлението!", категоричен е Денков. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес