Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Не сме се занимавали с ала-бала, не сме седели в чужди скутове и повече не знам какво да кажа": Главчев за служебния кабинет (ВИДЕО)

07 август 2024, 11:26 часа • 2796 прочитания

"Всички колеги сме на разположение да работим до последния ден на това правителство, а решението дали да продължим да работим е на президента Радев. Ако не сме ние, от сърце можем да пожелаем успех на следващия служебен кабинет. А за нас - ние не сме се занимавали с ала-бала, не сме седели в чужди скутове и повече не знам какво още да кажа".

Това каза преди началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Димитър Главчев. Той отчете, че не са "коленичили на никого, освен при едноминутно мълчание на заря-проверка".

"Може да изглежда като хвалба, но ние се отчитаме какво сме свършили, а вече другите да преценяват кое и как е било", каза премиерът по повод очакванията днешното заседание на служебното правителство да е последно за този му мандат. 

Още: "Тактическа сглобка" за сваляне на Назарян и Главчев крие опасност: Анализ на Диана Дамянова (ВИДЕО) 

"Основната задача на всяко служебно правителство е организирането на честни и прозрачни избори - смятам, че никой не е възразил, че те се случиха точно така. Дори някои неща се случиха за първи път - в Министерство на електронното управление в процеса по удостоверяване на машините за гласуване участваха медиите, партиите и неправителствения сектор", разказа Главчев.

Снимка: БГНЕС

Той подчерта, че продължават усилията за членство на България в еврозоната и влизане в т.нар. сухопътен Шенген. Главчев каза, че ситуацията с пожарите в момента остава най-сериозна в планината Славянка.

Още: Ключов зам.-министър на правосъдието напуска служебния кабинет (СНИМКА)

"Съкратяват се сроковете за почистване на терена на детската болница. Вече имаме и проект за болницата - леглата ще се увеличат на 422, ще има 24 клиники и отделения, а усилията ни са да има детска психиатрия във въпросната болница", похвали се още Главчев.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес