Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нанков: От 1 април пътищата остават без пътна поддръжка (ВИДЕО)

10 март 2023, 10:45 часа
Реклама

Знаете ли, че от 1 април нашите пътища остават без пътна поддръжка? Това коментира Николай Нанков от ГЕРБ в качеството си на бивш министър на регионалното развитие по време на дискусия "Мисия безопасни пътища", организирана от Института по пътна безопасност. 

Той обърна внимание, че цялата тази година няма да има договори за пътна поддръжка. „Дупка няма да може да се запълни с механични кърпежи по нашите пътища, защото предсрочно бяха прекратени договорите за текущ ремонт и поддръжка“, заяви Нанков.

„Нямаше да критикувам, ако не бяха платили по тези договори“, посочи още той. Нанков отбеляза, че това е въпрос на национална сигурност и този въпрос трябва да се отнесе към компетентните институции.

Инхаус договорите и възлагането чрез инженеринг беше друга тема, която Нанков засегна по време на дискуситяа.  „Кога инхаусите бяха добри, кога бяха лоши? Сега не са порочни така ли? Бяха порочни, когато ГЕРБ бяха на власт. Вече не са порочни, работи се по тях“, коментира Нанков.

По думите му се разплащат стотици милиони, над дадените аванси. „Над 420 млн. лв. на дадените аванси“, уточни Нанков.

Той попита и кога е бил лош инженеринга и обърна внимание, че в момента той продължава да се случва. 

Той коментира, че от Института по пътна безопасност достатъчно внимание са обърнали на арх. Шишков.ОЩЕ: Богдан Милчев обвини Шишков в корупция, знаел за негова среща с Велико Желев (ВИДЕО)

"Ще кажа няколко неща в заключение. Тук говорим не само за нормативни промени, но за желание за добро управление на един сектор", посочи още Нанков.

Той обобщи, че ГЕРБ от две години не е на власт, а новите министри след Петя Аврамова коментира процесите като странични наблюдатели. 

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес