Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кунева: Решението да не съм в листите на ПП-ДБ не е мое

28 февруари 2023, 13:31 часа • 4694 прочитания

Бившият народен представител Кремена Кунева не е включена в кандидат-депутатските листи на коалицията  "Продължаваме промяната - Демократична България".

Тя е председател на фондация "За доброто", която събира средства за различни каузи и беше депутат в последното Народно събрание, след като получи достатъчно гласове като кандидат от гражданската квота на ДСБ, в 24 многомандатен избирателен район (МИР) в София.

"Трудно е да се каже, че решението да не участвам в предстоящите избори е мое. Буквално в последния момент получих предложение за неизбираемо място и прецених, че аз нямам необходимост името ми просто да "присъства" в избирателни листи", написа тя във Facebook.

По думите ѝ с това няма да приключат усилията ѝ да "преизграждаме всекидневно нашата държава, да опитваме да я правим по-емпатична, не отчуждена от хората, по-справедлива и по-почтена, да служи на гражданите – не да се самообслужва". Кои са водачите на листи на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" - вижте тук.

"Моите битки винаги са имали за цел положителен краен резултат. Участието в гражданска квота съм приемала като кауза, т.е. да представлявам избирателите си в парламента, да се боря в името на гражданите", допълва Кунева.

"В тези няколко месеца разбрах, че ако политиката престане да бъде инструмент и се превърне в самоцел, тя бързо губи смисъла си. С това затварям темата за решението на ДСБ относно мен", категорична е тя.

Според нея в коалицията ПП-ДБ има много опитни професионалисти, които освен това са и чудесни хора. "Намерете ги в листите и им се доверете. Те заслужават нашата подкрепа. Този път още повече от преди", призовава бившият депутат.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес