Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков категоричен: Пеевски няма да има роля в управление, от което сме част

14 септември 2024, 12:00 часа • 4383 прочитания

Делян Пеевски няма да има никаква роля в управление, от което сме част. Това заяви в ефира на Дарик радио съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

"С Делян Пеевски нямаме нищо общо и няма да работим", категоричен бе той.

"Представете си, ако Пеевски не влезе следващия парламент. Човекът, който координира голяма част от от перманентната власт в България. Ето видяхме Чолаков се освети. Истината е че Чолаков се освети, когато даде на Пеевски, на неговото ДПС, а не даде на другото ДПС да се регистрира. Това беше ясно осветяване”, заяви Петков. И попита какво ще прави тази перманентна инфраструктура от прокурори, главен прокурор, шефа на ВАС, ако Пеевски не влезе в следващия парламент.

Ще има ли споразумение с Борисов?

"Джентълменско споразумение би трябвало да бъде споразумение между джентълмени. А мисля, че първата дефиниция да си джентълмен, е да може да си спазваш уговорките и да може, без другия да бъде недоверчив, да се знае, че като си стиснеш ръката, тази сделка издържа", заяви Петков.

ОЩЕ: Борисов заговори за джентълменско споразумение преди изборите (ВИДЕО)

По думите му огромният проблем е, че те не вярват, че ако си стиснат ръката с Борисов, "неговата дума тежи достатъчно”.

Според Петков лидерът на ГЕРБ е “много добър в пиара”, следи новините всеки ден и ако след като си си стиснал ръката дойде друга новина, той ще си обърне мнението на следващата сутрин, без въобще да му мигна окото.

"Това го видяхме, това се случи с ротацията. Така че няма смисъл да си говорим за джентълменски споразумения. Трябва да си говорим за модел за излизане от политическата криза, осъзнавайки, че си нямаме доверие. Няма какво да се лъжем - имаме ли си доверие? Нямаме", категоричен бе той.

ОЩЕ: Петков отговори на Борисов: За да си джентълмен трябва да си спазваш думата (ВИДЕО)

Кирил Петков смята, че трябва да се вземе пример от Франция и Италия, където партиите не се разбират, нямат си доверие, но държавата не може да бъде заложник на това неразбирателство. И предложи да се изкара един непартиен премиер, който обаче да има достатъчно обществено доверие, така че да не бъде "кукла на конци”.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес