Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каракачанов: Евроизборите не могат да са причина да се развали управлението на страната

02 март 2019, 14:30 часа
Реклама

"В случай, че коалиционните ни партньори не успеят да се организират, за да проведем един сериозен разговор по темата за евроизборите, ние ще си създадем свой предизборен щаб и започваме кампанията", заяви в ефира на предаването "Тази събота" по БТВ Красимир Каракачанов - вицепремиер на България и лидер на ВМРО. Той посочи, че ако НФСБ имат желание да се включат към разговора, "са добре дошли", подчертавайки, че няма да чака колегите си до май месец да вземат решение дали ще участват в коалиция с ВМРО, или не.

Каракачанов счита, че е по-добре да се направят вътрешни избори, след като са налице няколко кандидати и по този начин да се види какво ще кажат избирателите на "Обединените патриоти". Вицепремиерът бе категоричен, че евроизборите не могат да са причина да се развали управлението на страната. Защото важното, според Каракачанов е, коалицията на "Обединените патриоти" и парламентарната група на ГЕРБ, да продължат да управляват страната заедно.

Вицепремиерът обяви и, че не се безпокои от факта, че президентът и премиерът водят различна политика във външнополитически план. "Както виждате, когато една немалка част от нашите партньори в НАТО и в ЕС започнаха да гонят руски дипломати, докато страната ни не го направи. В същото време, България се опитва да развива пълноценно своите икономически отношения с Русия, без това да ни пречи да бъдем членове на ЕС и НАТО", заяви Каракачанов.

Той смята, че се наблюдава "риторика в двоен стандарт". Като мотив за твърдението си вицепремиерът изтъкна, че "някои европейски държави говорят много ярко против Русия. В същото време виждаме, че те реализират огромни инвестиционни проекти за милиарди и си развиват икономическите отношения. Значи, за някои големи европейски държави може, а за България не може". В заключение Красимир Каракачанов изрази мнението си, че България трябва да следва своя национален интерес, преди всичко останало.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес