Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кандидатът за правосъден министър на "Има такъв народ" се оттегля. Достойнството му било наранено

06 август 2021, 09:47 часа • 6859 прочитания

Кандидатът за правосъден министър Момчил Иванов, издигнат от "Има такъв народ", се отказва от позицията. Той не съобщи това лично. Вместо от него, новината дойде от претендентът за премиер Пламен Николов.

"Всичко онова, което са наложи да преживее като изказвания и публикации в пресата, не позволява на неговото достойнство да продължи с тази сага", обяви Николов. И уточни, че заместникът на Иванов ще бъде обявен скоро.

Момчил Иванов беше подложен на сериозни упреци и нападки заради свои Facebook постове, в които говори за "соросоиди" и "майкопродавци".

С предупреждението, че ще говори на медиите като колега, а не като депутат, зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов каза: "Възхитен съм" от поведението на част от медиите, които минават за демократични, за фалшивите чатове, които публикуваха, за фалшивата информация, която публикуваха, за ада, на който подложиха семейството му. Да ви припомня, колеги, че когато на изборите за кмет една жълта медия извади секси снимки на дамата, с която живее тогавашният кандидат за кмет, всички бяхте възмутени. Сега т.нар. демократични медии се приравниха до ПИК и "Блиц", публикувайки фалшиви чатове. Момичето, което беше замесено, направи изявление, че това не е вярно, но никой от вас не го го отрази. Вие сте равни на ПИК и "Блиц".

Двамата отказаха да отговарят на журналистически въпроси. От думите на Тошко Йорданов се разбра, че вероятно визира публикации на редица сайтове за фейсбук кореспонденция между Иванов и негова студентка. А момичето даде интервю пред Actualno.com т.е. пред медия, в което уточни, че фейсбук профилът ѝ бил откраднат преди време!

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес