Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Калин Стоянов отрече да е натискал главния секретар на МВР да напуска

04 април 2024, 14:12 часа • 1780 прочитания

"Вчера главният секретар си подаде оставката по лични причини. Не, категорично никакъв натиск няма. Така вътрешният министър Калин Стоянов коментира пред медиите в парламента оставката на главния секретар на МВР  и твърденията на акад. Денков, че последните месеци е имало натиск Живко Коцев да си ходи.  

"Днес за първи път чух, че евентуално имало някакъв натиск и че те си комуникират заедно. Би следвало комуникацията да минава през мен", заяви още Стоянов. 

Имало ли е натиск върху министъра?

Той отговори дали върху него е имало натиск за заместник-министър Ценкин, като отговори:

"По отношение на г-н Кирил Петков, едното негово искане, което беше в моя кабинет в министерството, беше точно това за ръководител на оперативния щаб на изборите да сложим заместник-министър Кирил Ценкин. Аз му казах, че това много трудно може да се случи, тъй като винаги, а и занапред ще бъде главният секретар. Няма как лице, което е част от политически кабинет, да бъде ръководител на оперативния щаб за изборите", добави Петков. Той уточни, че в неговия кабинет е идвал Кирил Петков и то неведнъж.

Кой го е поканил в кабинета?

Той заяви, че единственият човек, който го е поканил да участва в кабинета "Денков" като експерт, е Кирил Петков.

"Мария Габриел не съм я познавал. Не знам кой какво твърди ,аз ви казвам с кой съм се срещнал и кой физически ми предложи да стана част от кабинета, повтарям като експерт", каза още Стоянов. 

Стана ясно, че към момента министърът няма покана за служебния кабинет.

Акцията в агенция "Митници"

Министърът на вътрешните работи обясни, че за акцията в агенция "Митници" не може да каже нищо, защото га да ви кажа това е разработка, която се води от ДАНС и КПКОНПИ. "Ние нямаме отношение", посочи Стоянов. На въпрос дали главният секретар на МВР има връзка с разследването, министърът призова да се питат ДАНС и КПКОНПИ. 

Не е говорил никога с Мартин Божанов

Той коментира темата с Мартин Божанов - Нотариуса. "По темата Мартин Нотариуса най-напред искам да започна с едно много важно нещо, тъй като се направиха изключително много неверни твърдения и неистини по мой адрес. Този човек никога не съм го виждал, никога не се съм разговарял с него. Единствената структура, която успя да събере материали и данни за този човек, които послужиха да бъде образувано досъдебно производство, това е ГДБОП и то под мое ръководство", подчерта Стоянов. ОЩЕ: Калин Стоянов казва на закрито заседание всичко за Мартин Божанов-Нотариуса

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес