Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Журналист обясни каква е целта на Пеевски в новия парламент

13 юни 2024, 08:45 часа • 2175 прочитания

Целта на ДПС и Делян Пеевски е да се намери формула за съставяне на стабилно правителство с четиригодишен мандат. Това мнение изрази журналистът Илхан Андай в ефира на Нова телевизия. 

ОЩЕ: Пеевски прикани Борисов да го извика за разговори за правителство

Според него инициативата на Пеевски, освен да намери формулата, която да гарантира по спокойна работа на правителство, е да има лица в управлението, които са възприети от обществото. "Да не се допуснат фигури, които биха предизвикали тази улична енергия, от която всеки се плаши и която би изкарала много хора на улицата, включително и държавния глава", обясни той.

Андай коментира и евентуален бъдещ политически проект на Румен Радев. "Президентът вчера загатна, че тези седем формации в 50-ото Народно събрание, той ще ги използва, за да излезе на преден план и да събуди обществен интерес към него в бъдещ проект. За негово съжаление това минава на друга плоскост, западно-европейска линия и неговата по-скоро източна линия, където той ще инкасира загуби. Единственият плюс за него е, че в тази държава винаги и лесно да си опозиционер и да събираш някаква подкрепа и величие", каза още журналистът.

ОЩЕ: Илиян Василев: Пеевски ще бори Радев - това и за виц не става

Според него, освен Пеевски, ДПС има и други хора, които могат да бъдат премиер, заместник-премиер или министри.

"Иначе Пеевски има и друга цел – ДПС да спечели 500 000 гласа на следващите избори, което ще гарантира на партия поне второ място. С лидер като Пеевски обаче ДПС винаги ще е втора партия и ще има стабилно присъствие в парламента", смята Андай.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес