Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Йотова за изборите: Мачът не е свирен, картите не са раздадени предварително

07 юни 2024, 15:07 часа
Реклама

"Не смятам, че мачът е свирен, не смятам, че картите са раздадени предварително. България има нужда от стабилност, от добро управление, и се надявам с всеки наш глас да допринесем за това."

Това каза в края на предизборната кампания за изборите на 9 юни вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя призова гражданите да гласуват в неделя и подчерта, че резултатите от изборите не са предопределени.

"Нека да си припомним конституционния текст, че цялата власт произтича от народа. Искам да го припомня това и на тези, които ни принуждават по всякакъв начин да забравим този конституционен текст, както и да се обърна към всички граждани колко важно е на тези избори да се гласува", заяви Йотова пред журналисти.

Още: Ето в кои секции ще гласуват българите в чужбина на 9 юни (КАРТА)

Вицепрезидентът добави, че след понеделник ще даде оценка дали изпълнителната власт се е справила с организацията на вота.

"Многобройни бяха публикациите за опити за купени гласове, макар, че аз очаквах да науча в полза на коя партия са били тези опити. Такава информация до нас поне не пристигна. Предполагам, че и вие, медиите нямате особена информация по въпроса. Всичко ще се реши в неделя", коментира още тя, цитирана от БНР.

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи като „ екстравагантен“ опита на служебния премиер Димитър Главчев да прехвърли към Народното събрание решението дали президент или премиер ще представя България на срещата на върха на НАТО през юли във Вашингтон.

Още: Симеонов: Ако ПП-ДБ откажат да са в управлението, Борисов ще се оправдае да се обърне повече към ДПС

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес