Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Йорданова: Използват ли се прокуратурата и полицейски служби за сплашване и за отнемане на бизнеси? (ВИДЕО)

11 юли 2024, 09:22 часа • 802 прочитания

Няма да коментирам вътрешнопартийните престрелки, но поставям въпроса към вр.из.дл. главен прокурор Борислав Сарафов и вътрешният министър Калин Стоянов - използват ли се българските прокуратура и полицейски служби за сплашване и за отнемане на бизнеси?

Това каза пред журналисти пред сградата на Народното събрание депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Надежда Йорданова. Поводът за думите й е писмото на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, който открито заговори за "мутренски похвати" в партията заради управлението на Пеевски, както и как институции-бухалки се използват за сплашване на хора и за отнемане на бизнеси.

Още: ПП ще надгражда и укрепва коалицията си с ДБ

"Веднага да се направят проверки и да се понесе отговорност! Абсолютно недупостимо е българските правоохранителни органи вместо да пазят хората, да се ползват за страхуване с власт", подчерта още Йорданова.

На въпрос дали е възможно ПП-ДБ да си партнират с ДПС без Пеевски в бъдеще, бившата правосъдна министърка каза: "В нашите позиции неслучайно сме говорили за "модела Пеевски" и отношението към правовата държава и институциите".

Още: "ДПС има имунна система": Чакъров призова за оставката на Пеевски (ВИДЕО)

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес