Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Желязко Гагов е новият кмет на Панагюрище

24 юни 2024, 11:30 часа
Реклама

Желязко Гагов, издигнат от Инициативен комитет, спечели частичните кметски избори в Панагюрище.

Той победи кандидата на ГЕРБ Никола Белишки, като повтори победата си от местните избори през октомври, но с много по-категорична преднина.

Сега за Гагов са гласували 5762 души или 28.62% от избирателите. Той води пред опонента си Никола Белишки от ГЕРБ-СДС с над 2000 гласа.

ОЩЕ: Окончателно: ВАС касира изборите за кмет в Панагюрище

Новият кмет благодари на своите съграждани и обеща, че работата му през следващите 3 години ще бъде гордост за всички жители. 

"Очаквах победата, защото много обичам хората в родния си край. Надява се да ми се доверят и тази обич да бъде взаимна. Очаква ни много работа. Имаме много планове за развитието на Панагюрище, за които ще говорим съвсем скоро", заяви Гагов пред БНТ.

Сред приоритетите на Желязко Гагов е подобряване на инфраструктурата и отварянето на администрацията към хората.

ОЩЕ: В Панагюрище ще обжалват резултатите на балотажа. Ето кой

"Благодаря на хората, които заедно с мен дванадесет години влагаха усилия, професионализъм и време, за да градим заедно просперитета на община Панагюрище. На тези, които съм разочаровал, ще пожелая да бъдат доволни от промяната, която поискаха и да получат обещаното им. Победата на опонента ми е убедителна. Пожелавам му да успее да изпълни ангажиментите, които е поел пред всички жители на общината", написа в социалните мрежи Никола Белишки.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес