Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ИТН със знак към ГЕРБ: Никой няма тежест да поставя ултиматуми на когото и да било, за каквото и да било

19 юни 2024, 10:00 часа
Реклама

"Хората изпитват единствено отвращение и срам. През кампанията казвахме, че е време да върнем здравия разум. След изборите виждаме, че това е почти невъзможно."

Това обяви в своята откриваща декларация в началото на новия 50-и парламент депутатът от "Има такъв народТошко Йорданов.

"Доста от партийните лидери направихте доста непремерени изказвания, включително и днес. Най-вече от партията на шарлатаните, излъчила двамата най-некадърни министър-председатели в българската история. Здравият разум го показаха резултатите от изборите - никой няма политическата тежест да поставя ултиматуми на когото и да било за каквото и да било. Да, има партии с повече депутати от останалите, но нито една няма доминация", подчерта Йорданов. 

Още: "България е свята и над всичко. Време е за разум": Най-възрастният депутат откри 50-ия парламент

Изказването му идва на фона на протичащите преговори за излъчване на редовно правителство именно между ГЕРБ и ИТН, заедно с ДПС.

"Решението е ясно - експертно правителство, което не е, повтарям, не е доминирано от тази или онази партия, а е доминирано само от експертизата и професионализма", каза Йорданов, което е ясен знак към формулата за управление, предложена от ГЕРБ-СДС.

Още: ГЕРБ: Нито ДПС, нито ИТН са изразили категорична подкрепа за кабинет

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес