Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Искахме десен хевиметъл в парламента, но ще има сглобка между чалга и брадати певици": Петър Москов с първи коментар

09 юни 2024, 22:03 часа • 2327 прочитания

"Гласувах, за да има десен хевиметъл в парламента, защото ако няма различен избор, то ще има сглобка между чалга и брадати певици".

Това заяви един от съпредседателите на новата формация на тези избори "Синя България" Петър Москов. Той припомни, че едва преди 40 дни се е родила тази нова дясна алтернатива. Бившият здравен министър се закани, че „Синя България” тепърва ще трупа доверие и ще убеждава българите в нуждата от дясна алтернатива.

Още: Как се разпределят мандатите в Народното събрание? Първи данни на агенциите

"Резултатът на "Синя България" е недостатъчен, за да бъдем представени в новия парламент. Ясно си даваме сметка, че не ни стигнаха времето, ресурса, а може би и умението, да достигнем до повече хора и да превърнем безусловната симпатия и доверие към „Синя България” в реален вот", каза още Москов. По първоначални данни на екзитполовете на социологическите агенции дясната коалиция получава между 1,5 и 2,5%.

"Това е траен политически съюз, който ще се яви на следващите избори. Те ще са в рамките на 3 до 4 месеца", каза Москов и благодари на избирателите си пред NOVA.

Още: Първи данни: Европа избра своите нови 720 европейски депутати (СНИМКИ и ВИДЕО)

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес