Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Христо Иванов има надежда за опитите за кабинет на малцинството с втория мандат

25 ноември 2022, 12:19 часа
Реклама

Продължавам да имам надежда, че някакви мостове все още могат да бъдат запазени по принцип. Мисля да не прибързваме да правим крайни изводи от ситуацията, колкото и тя да е обезкуражаваща. Нека колегите от "хартиената коалиция" да се замислят", коментира съпредседтелят на "Демократична България" Христо Иванов по време на брифинг в Народното събрание. 

ОЩЕ: Промените в Изборния кодекс влязоха и днес в програмата на парламента

Той посочи, че със загриженост следи заявката на "Продължаваме промяната" да не предлагат кабинет на малцинството, ако мине Изборният кодекс на второ четене. "Разбирам цялата тежест на посланието, което "хартиената коалиция" отправя със своите действия по отношение на Изборния кодекс. Този подход на силово прокарване, при положение, че ние предложихме формат за диалог, наистина руши дори най-малката надежда, която почнала да хваща някакъв корен, че в този парламент можем да покажем различно отношение към упражняването на властта и в този смисъл има смисъл да се поеме риска за правителство на малцинството. 

ОЩЕ: Радостин Василев: Хартиената коалиция показва колко е озлобена

Той смята обаче, че не бива да се затваря този прозорец прибързано. "Нашият призив към колегите от "Продължаваме промяната" ще бъде да продължим да разсъждаваме по тази тема", каза още съпредседателят на "Демократична България". 

Всичко за преговорите за правителство - четете ТУК.

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес