Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гуцанов отговори на Пеевски колко време БСП би държала третия мандат (ВИДЕО)

25 юли 2024, 11:27 часа • 1110 прочитания

Зависи от това какви ще бъдат нагласите на парламентарните групи. Така председателят на групата на БСП в 50-ото Народно събрание Борислав Гуцанов коментира пред медиите в парламента колко време биха задържали третия мандат, ако президентът реши да го връчи на тях. 

Припомняме, че по-рано Делян Пеевски призова третият мандат да бъде върнат веднага, а евентуалните му носители да не правят номера. ОЩЕ: Пеевски отрече да е наричал очилатко Николай Денков (ВИДЕО)

БСП би държала мандата в разумен срок

От думите на Гуцанов стана ясно, че БСП би задържала третия мандат в разумен срок.

Под разумен срок той визира времето, в което да се види готови ли са останалите партии на мъдрост, на държавнически подход, имат ли общи точки, които да ги обединяват по въпросите за развитие на страната.

"Ние сме от тази група, която, ако получи мандата, ще подходим държавнически. Ще положим всички усилия в рамките на разумното да има тези приоритети за развитие на страната ни и ако се стигне до пресечна точка, да се стигне до експертен кабинет, кабинет на националното спасение", каза Гуцанов. ОЩЕ: Третият мандат и сметките на Румен Радев

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес