Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Главчев: Имам зависимост да спазвам закона(ВИДЕО)

01 август 2024, 15:22 часа • 886 прочитания

Имам зависимост да спазвам законите и Конституцията. Това каза служебният министър-председател Димитър Главчев пред медиите в парламента във връзка с обвиненията на президента за зависимости. 

"Ако иска някой да ми проследи зависимостите. Взимам решенията на база на принципи", каза Главчев. 

Той коментира обвиненията на държавния глава за смяната на директора на правителствения авиоотряд, директори на болници и областни управители. "Шефът на Авиоотряда го е сменил министърът на транспорта, смените в болници се извършват от министъра на здравеопазването, а областните управители с решение на Министерски съвет. Никакво нарушение няма да процедурата", добави Главчев.  ОЩЕ: Главчев-Пеевски: Пак смяна на областен управител след обрат в Разград

Казусът с Георги Йорданов и орден "Стара планина"

Служебният премиер изрази мнение и във връзка предложението на правителството Георги Йорданов да бъде награден с орден "Стара планина", което днес предизвика напрежение в пленарна зала между БСП и ген. Атанас Атанасов. 

Той не е очаквал да има такава буря, тъй като обикновено културата събира. "Доверявам се на експертното мнение на министъра на културата, който каза, че никакви спорове не е предизвикало това предложение. Още повече, че след комунистическия режим, Георги Йорданов е награждаван от още правителства с награди и не е имало никакво противоречие", каза Главчев. ОЩЕ: Сблъсъци и щурм на трибуната в парламента след декларация за комунистическия режим (ВИДЕО)

Премиерът отчете, че в момента решението е на президента. Стигаме до издаване на указ на президента. Спомням си, че по един друг повод той много държеше да издаде указ, без да има такава необходимост. Сега ще има възможност да се съобрази с мнението на народните представители", добави Главчев. ОЩЕ:"Културата търси общото, а политиката - различията между нас": Министър Тодоров с реакция след скандала в НС

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес