Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Глас от ДБ: Казаното от Лозан Панов ни дойде като гръм от ясно небе (ВИДЕО)

18 ноември 2021, 16:53 часа

Доколко има вътрешни проблеми в „Да, България“ и доколко бяха прави в нападките си Методи Лалов и Лозан Панов? Това коментира в Студио Actualno Калоян Янков, депутат в 45-я и 46-я парламент и председател на комисията „Росенец“, и член на Националния изпълнителен съвет на „Да, България“.

Реклама

По отношение на Методи Лалов, той е член на „Да, България“, част от нашата общност е. Искам да кажа, че с Лозан Панов са различни казуси.

Методи Лалов направи една грешна според мен постъпка, като показа проблеми, които той смята, че има при нас точно в началото на изборите. Това нещо не се прави по този начин. Проблеми има при нас и навсякъде и те се видяха от резултата. Ако нямаше проблеми, резултатът щеше да е различен. Но тези проблеми трябва да се решават или далеч преди изборите, или след изборите. И аз мисля, че при нас предстои подобно нещо в момента. Национална конференция ще бъде свикана съвсем скоро, подготовката по свикването й тече. Там ще си говорим за тези проблеми. Ние говорим и в момента. Това е по отношение на Методи. Той направи според мен грешка и аз изразих отношението си още тогава.

В личен план за мен не е драма, че не влязох в парламента. Ще живея малко по-спокойно. Питате ме дали не е предвидил Методи Лалов недория ни резултат. Не знам дали е самосбъдващо се пророчество, защото го каза и отля част от нашите избиратели... По-скоро така ми се вижда.

А Лозан Панов, това е кандидатът, който аз много уважавам и през всичките години, докато беше председател на Върховния касационен съд (ВКС) съм го подкрепял и съм му се възхищавал. Той в най-силните години на Пеевски и модела „Цацаров и Гешев“, отстоя своите разбирания и независимостта поне на ВКС. Още повече, бе беше единствен опонент. Учуден съм, критиките му дойдоха като гръм от ясно небе в последната седмица от кампанията. Наистина като гръм от ясно небе. И ако за Методи Лалов не е ясно какъв ефект е имало, тъй като беше в началото на кампанията, думите на съдя Панов отекнаха според мен сериозно и дадоха отлив от нашите гласове при всички случаи според мен. Защото статистически при нас половината привърженици подкрепят Радев и половината подкрепят г-н Панов. Той направи този избор между гласуването за ДБ и ПП много по-лесен за много хора. Така, че те да се прехвърлят от ДБ към ПП.

Лозан Панов е граждански кандидат, ние го подгрепихме, постфактум могат да се казват много неща, вероятно и това, че е грешка че сме го подкрепили, но тогава, когато беше издигнат, мисля че беше взето сравнително правилно решение.

Още - във видеоматериала.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес