Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ зове другите партии да си решават проблемите без да занимават държавата

04 септември 2024, 09:55 часа • 601 прочитания

Партиите сами да си решават вътрешните проблеми без да занимават държавните институци. Това призова ГЕРБ в декларация, изчетена от Теменужка Петкова от трибуната на парламента.

"Наблюдаваме с тревога процесите на разцепление, които протичат в част от основните политически сили. Държим да подчертаем, че никога не сме коментирали и участвали във вътрешния живот на други формации, няма да го направим и този път. Призоваваме колегите от тези формации обаче да не превръщат вътрешнопартийните си проблеми в проблеми на цялата държава и на цялото общество", заяви Петкова

От декларацията стана ясно, че ГЕРБ очакват, че избирателите ще гласуват на предсрочните избори на 27 октомври по различен начин и ще пренаредят парламента. Още: Борисов към ДПС и БСП: Справете се сами, не през институциите (ВИДЕО)

Петкова заяви, че политическите сили не са отчели рекордно ниската избирателна активност като знак за недоверие на българските граждани към партиите към цяло. "Може би затова на предстоящите избори българските граждани ще направят своите корекции и ще зададат коренно различна конфигурация от настоящата", предположи Петкова. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес