Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Кадиев: Третият мандат се превръща във фетиш

15 август 2021, 12:18 часа • 6083 прочитания

"Единственият вариант за успешно правителство е, ако "Има такъв народ" се върне на масата за преговори и ако намерим общо споразумение". Това заяви депутатът от БСП Георги Кадиев в интервю за предаването "Неделя" 150 по БНР. 

Той уточни, че единственият проблем пред съставянето на правителство с третия мандат се нарича его. "Ако политиците си преглътнат егото, няма да имаме никакъв проблем да съставим правителство, което да е стабилно и дългосрочно", отбеляза Кадиев.  

Той подчерта, че работещата формула е коалиционно споразумение с пълноправни участници, без претенции кой ще има министри и кой само ще подкрепя. "Трябва да бъде обща отговорност - споделен мандат и обща програма за изпълнение", посочи червеният депутат.

Според него третият мандат се превърна в някакъв фетиш. Няма абсолютно никакво значение на кого ще бъде даден, защото всички ще правим едно - да се опитаме да върнем "Има такъв народ" на масата за преговори и заедно да сглобим коалиционно правителство", посочи Кадиев.  

По думите на Кадиев е неразбираема позицията на "Демократична България". "Заради този фетиш да рискуваш бъдещото правителство и да накараш хората отново да отидат на избори, когато очевидно се задава криза. Това е абсолютно неразбираемо", по мнението му.  

За нас няма никакво значение кой ще получи третият проучвателен мандат, категорично подчерта той.  

"Въпросът не е просто да мине едно правителство, а след това в приемането на законодателната програма и решенията. Трябва да има стабилност. Настояваме за писмени споразумения. Мишкувания от сорта - тази партия ще излезе, от другата ще гласува половината, а другата - няма - са всъщност рецепта за неуспех в бъдещето", каза още депутатът от БСП. 

Прочетете още по темата: Георги Кадиев заговори за коалиция с "Демократична България" и ИСМВ

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес