Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГДБОП свали за кратко пародийния сайт Ново начало, осмиващ Пеевски

14 август 2024, 20:22 часа • 3386 прочитания

Ивайло Мирчев от "Да, България" се оплака във Фейсбук, че пародийният сайт Ново начало е свален от ГДБОП.

"МВР свали novonachalo.com - нов сайт за политическа сатира, създаден от наши активисти. От хостинг компанията съобщават, че сайтът е спрян по разпореждане на МВР (ГДБОП) и всякакви допълнителни въпроси да се отнасят към тях. Това е станало в 14.03 ч. на 14.08.2024 г.", съобщи Мирчев.

"Няма никакви обяснения какви са основанията за тази брутална политическа цензура и злоупотреба с власт. Публикациите нямат никакво отношение към националната сигурност или организираната престъпност. Главен герой в публикациите е Делян Пеевски, а сред второстепенните е все-още-министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Това е поредното доказателство на кого в действителност е МВР", заяви политикът.

Божидар Божанов от "Да, България" е изпратил чрез председателя на Народното събрание въпрос до вътрешния министър какви са правните основания сайтът да бъде свален.

Проверка показа, че малко след 20 ч. сайтът вече работеше. Той се появи в интернет пространството тази неделя, 4 август. Съдържанието му е политическа сатира и иронизира съпредседателя на ДПС Делян Пеевски.

Още: Пародия: Нов сайт осмя Делян Пеевски и "новото" му начало (СНИМКИ)

„Заедно! Ново начало за нас! Ново начало за хората!“, гласи огромният лозунг на светлосин фон заедно със снимка на санкционирания по глобалния закон „Магнитски“ политик.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес