Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Евроатлантиците в ДПС са при Пеевски: Позиция на коалиционния партньор на Борисов

25 септември 2024, 07:58 часа • 464 прочитания

Евроатлантиците в ДПС са при Делян Пеевски - не съм чул г-н Ахмед Доган да заявява позиции относно войната в Украйна. Не съм чул от трибуната на Народното събрание хората при Доган да са казали нещо за войната или за Русия. Това заяви лидерът на СДС Румен Христов - партията му е отдавна в коалиция с ГЕРБ и заедно се явяват на избори.

"Ако питате мен, аз имам много лоши спомени от това, което ДПС на г-н Доган сътвори по време на Прехода", подчерта Христов пред bTV и изброи събития от 90-те години на XX век, от свалянето на първото правителство на СДС до отказа на Доган да подкрепи "едно категорично проевропейски правителство начело с г-н Росен Желязков".

Не казвам кой е по-добрият, но не искам да избирам по-лошият, аргументира се Христов по отношение на разделението в ДПС и посочи, че за него Доган е по-лошият вариант заради всичко, направил през годините на Прехода.

Още: "Синдром като Пеевски има във всяка партия": Любомир Стефанов в Студио Actualno (ВИДЕО)

Според Христов, ГЕРБ иска да работи за управление на държавата с политически сили с ясна позиция по отношение на войната в Украйна и защита на членството ни в НАТО и ЕС. За проруски сили слагаме червена линия, каза Румен Христов. За БСП и за ДПС-Доган Христов той вижда "много трудно" да има каквото и да е сътрудничество, но лидерът на СДС подчерта, че не може преди избори да се казва с абсолютна сигурност.

Що се отнася до проруските сили обаче, Христов беше притиснат с пример за компромис - припомнете си: Като ги предлага Борисов - хубаво, като ги предлага друг - не

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес