Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джейхан Ибрямов: Лидерът на ДПС е Ахмед Доган

14 юли 2024, 12:38 часа • 1415 прочитания

"ДПС е ДПС и лидерът на ДПС е основателят на нашата партия – Ахмед Доган." Това заяви пред БНР Джейхан Ибрямов – доскорошен депутат от ДПС, понастоящем нечленуващ в парламентарна група.

Очаквам групата на Пеевски да намалява още. Това ще бъде личен, морален акт на моите колеги от ДПС, каза още Ибрямов.

"Процесите в ДПС са динамични, но еднопосочно динамични и то в полза на ДПС", категоричен бе той.

Още: Депутатите, подкрепящи Доган: Не на всяването на етническото напрежение в България (ВИДЕО)

"Трябва да се постараем политиците, които са загрижени за бъдещето на България и които мислят за състоянието на българите, да се състави правителство, което да изведе България и българския политически живот от кризата. Изборите не са решение, но те създават предпоставката за правителство. Диалогът е изключително важен за партиите. Който не го е осъзнал, няма място в българската политика", коментира политикът.

Още: Разцеплението в ДПС е свързано с амбициите на Радев да вземе властта: Говори Росен Плевнелиев

По думите му всички, освен "Възраждане", са приемлив партньор в диалога за търсене на възможност за съставяне на правителство:

"В политиката има принципи, които не трябва да бъдат погазвани. Когато бъдат погазени принципите на колективното начало, на колективното вземане на решения, се стига до тези изкривявания в политическия живот", продължи коментара си депутатът, като подчерта, че решенията в партията не са се вземали колективно, а реакцията срещу това е дошла първоначално от Ахмед Доган. Тогава той посочи, че принципите на вземане на решения не трябва да бъдат нарушавани, напомни Ибрямов.

"Заиграването с етническата карта е много опасно", предупреди още Ибрямов. По думите му "хора, които нямат чисти политически убеждения, развяват етническата карта".

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес