Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДСБ: Служители на МВР контролират каналите за трафик през границата

18 април 2016, 12:51 часа
Реклама

Служители на МВР контролират каналите за трафик на хора през границата. Обществената тайна е, че преминаването през нея се заплаща.

Това заяви зам.-председател на "Демократи за силна България" (ДСБ) Атанас Атанасов на нарочна пресконференция в централата на партията в София.

Той призова Министерството на външните работи за обстойни проверки на всички замесени на охраната на границата.

По думите му е обществено известно, че по границата ни с Турция се случват нелицеприятни неща. Според реформатора това е лошо, защото освен българска, границата ни е и външна на Европейския съюз. „Това значи, че всичко това рефлектира и в Брюксел“, категоричен беше Атанасов.

Според него е показателно, че части от границата се контролират от „хора с прякори“. „Например Радо Схемата. Самият прякор говори с какво се занимава този човек“, добави зам.-председателя на „синята“ партия.

Той призова МВР трябва да излезе с ефективни мерки за борба с каналджийството. „Към момента не виждаме такива“, каза още Атанасов.

След него думата взе и Борис Станимиров, който е депутат от парламентарната група на Реформаторския блок. Той обясни, че от Блока ще предложат законови промени, които да включат на доброволен принцип получаване на военно обучение. „Хора, които имат желание да помагат за охраната по границата, трябва да минават такова обучение“, добави депутатът. Според него т.нар. доброволни отряди трябва да имат униформи, както и да носят отговорност пред закона.

Припомняме, че този месец излезе видеото с влизащи необезпокоявано през браздата нелегални имигранти и полицаи, които ги наблюдават, без да ги спрат. Случая шефът на "Гранична полиция" Антонио Ангелов обясни с това, че това било "запис на секретна операция", а групата по задържането била разположена "в дълбочина". Версията не беше приета от депутатите от парламентарната комисия по вътрешен ред и те поискаха нова проверка на записа от охранителна камера от района на "Капитан Андреево".

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес