Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДПС на Доган ще влезе в НС, а Пеевски ще заеме мястото на „Величие“: Очаквания след изборите

26 август 2024, 08:42 часа • 12937 прочитания

Не мога да си представя как ще накарат българските турци да гласуват за нещо, което не е ДПС с председател Ахмед Доган. На Делян Пеевски ще му е много трудно. Той си прави сметката без кръчмар, колкото и да е финансово мощен. Трудно ми е да си представя как ще мине 4% бариера. Това мнение изрази журналистът Бойко Станкушев в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Уволнения и всяване на страх, активирани кметове на ГЕРБ и репресии: ДПС-Доган с данни за безпрецедентен натиск (ВИДЕО)

Пи ар експертът Нидал Алгафари смята, че хората, които досега са гласували за ДПС, няма да променят вота си. „Пеевски или ще влезе на мястото на „Величие“, или ще има процента на Слави Трифонов. Важно е каква е избирателната активност“, прогнозира той. 

Според Станкушев няма да има мнозинство без ГЕРБ и ПП-ДБ. 

В очакване на кабинета "Главчев 2"

"Ще има сделка да се отстранят дразнителите. Атанас Илков е по-малко опасният Калин Стоянов", заяви Станкушев.

Алгафари смята, че ако Калин Стоянов остане вътрешен министър, ще се каже "Ето, това е влиянието на Пеевски". Ако буде сменен, ще кажат "Ето, това е влиянието на ПП-ДБ".

ОЩЕ: Явор Божанков очаква нова калинка на мястото на Калин Стоянов

По думите на Станкушев състоянието на МВР е "абсолютно нереформирано". "МВР не е помръднало. Едно бъдещо управление трябва да помисли какво да се направи с вътрешното министерство. Не мога да проумея с какъв акъл ще излязат полицаите и ще се намесят в политическите процеси", отбеляза той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес