Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"ДПС има имунна система": Чакъров призова за оставката на Пеевски (ВИДЕО)

11 юли 2024, 09:19 часа • 1460 прочитания

Един от председателите на ДПС Джевдет Чакъров припозна призива на почетния предесдател на движението д-р Ахмед Доган за оставката на Делян Пеевски и обкръжението му, стана ясно от изявлението му пред медиите. 

ДПС има имунна система

"Ние заставаме зад призива на почетния ни председател. Още вчера вечерта повечето от структурите в страната, да не кажа почти всички сктруктури застават зад неговия призив, за да се направи необходимото в партията ни. Следващите дни ще заседават колективните органи, предполагам с присъствието на почетния ни председател и ще вземат съответните решения", заяви още Чакъров. 

Той припомни, че е имало и други случаи в ДПС. "ДПС има съпротивителните сили, имунна система", подчерта той. ОЩЕ: Аталай: Централният съвет ще вземе решение, колкото и да упорства Пеевски

Кризата в ДПС

Припомняме, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган за оставката на Пеевски и тази на обкръжението му в партията. Доган дори видя опит за преврат в партията и призова депесарите да се освободят от страха. По-късно Пеевски заяви, че няма да подава оставка, като каза, че никой не може да спре "Новото начало в ДПС".

Размяната на писма между двамата беше кулминацията на напрежението в ДПС. То възникна след гласуването на предложеното от ГЕРБ правителство. 15 депутати от движението гласуваха "против" правителството на Росен Желязков, а 30 бяха "за". Оказа се, че Доган е поискал групата да не подкрепя кабинета, на което един от председателите на партията Делян Пеевски се опълчи.

През уикенда Доган проведе среща в Росенец с 14-те депутати от ДПС, гласували "против" кабинета "Желязков". Там присъстваха и тримата депутати, изключени от групата на ДПС в 50-ото Народно събрание - Айсел Руфад и Рамадан Аталай и Джейхан Ибрямов.

В началото на тази седмица се появи информация, разпространена от "Капитал", че Пеевски чрез своя заместник Станислав Атанасов е изпратил писмо до посланиците в ЕС, в което обвинява почетния председател в действия в полза на Русия и в близки отношения с руския посланик в България Елеонора Митрофанова.

По-късно Анастасов опроверга тези твърдения, като каза, че не е изпращал такова писмо, а някой го е направил от негово име.

Междувременно Пеевски изпрати писмо на Доган, че няма конфликт с него, дори каза, че винаги е бил до него и това не се е променило.

След това пък световни либерални лидери изпрахиха писмо в подкрепа на Доган. ОЩЕ: "Никой не може да спре Новото начало в ДПС": Пеевски няма да подава оставка

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес